Skip to content →

Er lamellgardiner trendy

Om lamellgardiner er trendy igjen, eller fortsatt henger igjen på 80-tallet, er det mange som spør seg selv om. Svaret er: det kommer an på konteksten. De færreste har lamellgardiner hjemme hos seg selv, men de er ofte å se i kontorbygg. Og det er også på kontoret at lamellgardiner fungerer aller best. Gardinene trenger ikke engang å henge ut mot gaten, de fungerer fint som skillevegger mellom to kontorer om man ønsker det.

Når det er sagt, kan man selvsagt også ha lamellgardiner hjemme hos seg selv om man ønsker det. Det finnes mange freshe farger å velge imellom, og man finner garantert en farge man liker. Fra gul til blå, grønn til rød, og mer klassiske farger som hvit og sort – kommer utvalget av denne typen gardiner i en rekke ulike farger. Selv om man skal kjøpe inn lamellgardiner til kontoret trenger man ikke å gå i den klassiske grå kontorfella, hvis man velger en mer fargerik variant vil det fort øke trivselen blant de ansatte. For hvem liker vel et grått arbeidsmiljø?!

På skoler, og andre offentlige bygg, er det også ganske vanlig med lamellgardiner. Dette er nok et bevis på at denne typen gardiner er svært fleksible hva kommer til bruk. Gardinene kan enkelt styres fra en snor, slik at man kan slippe inn så mye – eller så lite – lys som man selv ønsker. Man kan få tak i lamellgardiner som går helt ned til gulvet hvis man trenger det, eller kun til vinduskarmen hvis det er å foretrekke. Mulighetene er altså mange og varierte.

Det er enkelt å bestille lamellgardiner på nett, og flere butikker lar deg bestille stoff- og fargeprøver før du forplikter deg til et kjøp. Dette er en fantastisk måte å sjekke ut om fargen du ønsker deg faktisk passer inn i rommet før du kjøper. Å handle på nett er utrolig enkelt, og det aller beste er at man kan gjøre det fra sofakroken om man så ønsker. Retur-retten ved netthandel er minst like god som den i butikk, så det trenger man heller ikke å bekymre seg over.

Hvis du fortsatt er usikker på om lamellgardiner er for deg, kan du alltids søke opp denne gardintypen på Instagram eller Pintrest, så ser du fort hvor kult det kan se ut i andre sine hjem – eller på andre sine kontorer. Det finnes masse god inspirasjon der ute.

Published in bolig