Skip to content →

Finn de beste tilbudene gjennom sammenligningstjenester

Det blir vanligere og vanligere å handle på nett isteden for å dra til filialer og kjøpe over kassa. Det er mange fordeler ved å kjøpe over Internet istedenfor i butikkfilialer, blant annet, at man kan finne varer butikkene har på lager, men som ikke er ute i butikken. Man sparer også tid ved at man kan handle under pauser på jobb eller hjemmefra mens man gjør andre ting. Noen mener også at bytterettighetene er lettere ved netthandel, og det føles derfor trygt å bestille produktet hjem i postkassa eller til nærmeste postkontor. Hvis kunden ikke er fornøyd eller rett og slett skulle ombestemme seg, er det lett å sende produktet tilbake og få refusjon.

En annen fordel med netthandel er at man hos flere butikker kan avbetale over flere måneder. Om man velger og betale med kredittkort har de fleste butikker en ordning som gjør at kunden kan betale en fast sum over flere måneder, noen ganger opp til et helt år. Da blir prisen delt i tolv, dermed betaler kunden altså en tolvtedel av prisen i tolv måneder. Kunden står fritt til å velge for eksempel tre måneder og ikke flere. Ved nedbetaling vil selgeren ta renter, men det varierer hvor høye de er, og hos noen er de svært lave. Å betale hele summen i det øyeblikket man kjøper produktet gjør at man ikke risikerer noen renter.

Billetter til fly og annen transport må som oftest betales med en gang. Sammenligningstjenestene gir en full oversikt over flypriser ved at kunden skriver inn avreisested og destinasjon. Derifra kan kunden velge billett etter pris. Ved hotellovernattinger er det derimot vanlig å bare måtte betale et depositum, og betale resten ved ankomst. Depositumet vil da bli tilbakebetalt når man betaler for oppholdet som er bestilt. Noen hoteller gjør ikke det, og da må man betale prisen for overnattingen ved bestilling, men det er heller sjeldent.

Mange vil også lete utenlands etter varer som ikke selges i landet, og da er netthandel lett. Man kjøper fra utenlandske nettbutikker og får det sendt hjem med små fraktkostnader. Elektronikk er særdeles vanlig å kjøpe over nett, blant noen aldersgrupper også vanligere enn å kjøpe i butikk. Utstyr til fotografi og datamaskin blir blant unge voksne oftere kjøpt på internet enn i norske kjedebutikker, fordi utvalget er mye større og andre land selger elektronikk billigere enn i Norge.

Utvalget av helsekostprodukter som matvarer og kroppspleieprodukter er også større på nett. Det engelske og amerikanske markedet har flere produsenter og utsalg av slike produkter. Norske forbrukere som er på utkikk etter spesielle produkter i denne sjangeren leter helst etter økologiske varianter av disse, som man finner billig i nettbutikkene til disse produsentene.

For de som arbeider mye eller har barn, og ikke har tid til å gå til butikker for å finne det de trenger, er netthandel veldig tidsbesparende og ofte sparer man mye penger gjennom. Utvalget som finnes på nett er også mye større enn i vanlige butikker, og sammenligningstjenestene hjelper forbrukeren med å raskt rangere alle tilbud fra billigst til dyrest. Kunden trenger altså ikke en gang selv å gå innom hver av nettbutikkene, men skriver heller inn produktet eller tjenesten som er ønsket, og trykker på «sammenlign priser«.  Når kunden velger prisen, tar sammenligningstjenesten videre til tilbudet hvor kunden kan se gjennom produktet før kjøpet bestemmes og betales.

Published in Internet