Skip to content →

Hvor kan man bruke kryptovaluta? 

 

Bitcoin er kryptovalutaen som alle snakker om. Kryptovaluta og bitcoins er ikke lenger kun forbeholdt IT-nerder, men er blitt mer og mer tilgjengelig også for helt vanlige forbrukere. Det finnes også mange ting man kan bruke kryptovaluta på, men hvordan skaffer man seg det – og hvor kan man bruke det? 

Hvordan skaffe bitcoins 

Før man kan bruke bitcoins er det essensielt å vite hvordan man skal skaffe det. Bitcoins skiller seg fra tradisjonell valuta på flere måter. Først og fremst er Bitcoin en elektronisk valuta, det vil si at den eksisterer som en datafil, og ikke fysisk som annen valuta gjør. Det er også essensielt å vite at kryptovaluta ikke reguleres (eller stabiliseres) av en sentralbank eller pengeinstitutt. Verdien bestemmes derfor av etterspørsel, på samme måte som med boligmarkedet. Helt basalt er Bitcoin verdt det folk er villige til å betale. 

Det finnes flere måter å skaffe bitcoins på. Du kan enten vinne eller opptjene bitcoins gjennom online- og mobilspill eller kjøpe dem gjennom en bitcoinforhandler. Det er ikke spesielt vanskelig å kjøpe kryptovaluta, alt du trenger er en smarttelefon, gyldig ID i form av pass eller førerkort og et bankkorrt til å betale for valutaen med. 

Invester eller bruk

Siden verdien på kryptovaluta kan være ganske ustabil, er det lurt å ikke kjøpe mer enn du potensielt sett har råd til å miste, hvis du har planer om å investere valutaen. Her kan du lese om software som investerer for deg. Har du derimot tenkt deg å bruke valutaen umiddelbart er det flere steder du kan gjøre det.  

Hvor kan jeg bruke bitcoins? 

Når du har skaffet deg bitcoins kan du bruke dem som du vil. Det finnes nå flere forhandlere som aksepterer Bitcoin som betalingsmiddel. Dette inkluderer nettbutikker, gavekortforhandlere og reiesbyråer. Etterhvert som denne formen for valuta blir mer og mer utbredt, vil det også være enda flere steder du kan bruke bitcoins. 

 

Published in Økonomi