Skip to content →

Rengjøring av stekeovn

Innsiden av stekeovnen er ikke like eksponert som resten av kjøkkenet, og det er lett å glemme at den også bør vaskes en gang i blant. Ovnsvarmen dreper bakteriene, så en skitten stekeovn er ikke farlig, men for estetikkens skyld er det allikevel en fordel å holde den ren. Vi anbefaler vasking med jevne mellomrom, slik at du slipper å bruke unødvendig mye krefter på å fjerne matrester som har samlet seg opp over tid.

Er ovnen pyrolytisk slipper du faktisk å vaske den. Dette er fordi ovnen varmes helt opp til 500°C slik at fett og matrester brennes vekk. Ovnsdøren låses automatisk mens rengjøringen pågår, og etter avkjøling skal ovnsrommet bare tørkes av med en fuktig klut.

Dersom ovnen ikke har pyrolyserengjøring anbefaler vi at man bruker rengjøringsmidler som er spesialtilpasset rengjøring av ovn, da de har en PH-verdi som lettere fjerner fett og matrester. Ved vanskelige flekker bør man la produktet virke litt ekstra før man vasker det vekk. Er man flink til å bruke bakepapir kan man unngå mye søl, og dersom man har sølt mat i ovnsrommet er det så klart enklere å fjerne disse flekkene før de størkner.

Innerdøren i våre ovner er av glass, noe som gjør den lett å vaske. Glassplaten kan i tillegg demonteres og tas ut, slik at du lettere kommer til der hvor du skal vaske. Våre ovner med EasyOffSteel er dessuten overflatebehandlet slik at det blir lett for deg å holde overflaten ren og fjerne fingertrykk. Det er allikevel urealistisk å opprettholde en skinnende ren ovn til et hvert tidspunkt – bruk heller sansene, og rengjør den ofte nok til at du slipper å måtte bruke mye krefter på rundvask.

Published in bolig