Skip to content →

Sov bedre med riktig overmadrass

Det å sove godt om natten er helt essensielt for hvordan vi har det. Og det påvirker faktisk ikke bare den mentale helsen vår, men faktisk også den fysiske helsen vår og da er det kanskje ikke så rart at forskningen viser at en av de aller største nøklene til prestasjon i for eksempel sport ligger i å sove godt – og det begynner med en god overmadrass

Når det kommer til madrasser er nemlig overmadrassen virkelig der man kan sørge for at man får det man trenger. For uansett hvilken madrass man velger kan man sammen med en god overmadrass lage en kombinasjon som passer helt perfekt til de behovene man har og det er noe som mange kanskje ikke vet.  

Hvis man har behov for å velge en litt mer hard madrass på grunn av vekt eller vondt i ryggen for eksempel kan det å ha en litt mykere overmadrass være akkurat det som skal til for å få verdens beste natts søvn for akkurat deg. Og å få det er faktisk viktigere enn man tror, særlig hvis man driver med fysisk eller mentalt krevende oppgaver i løpet av dagen. 

Sov deg til god prestasjon  

Når man driver med sport på et noenlunde nivå er prestasjon en av de tingene man fokuserer aller mest på. Og det handler i høy grad ikke bare om hvor god man er rent teknisk sett i den idretten man driver med, men også hvor god man er til å bruke og hente ut den energien og det fokuset man har behov for, for å kunne prestere på et høyt nivå – og det er her god søvn kommer inn. 

Søvn påvirker nemlig både de kognitive evnene våre og det fysiske overskuddet vi har, noe som avgjør hvor lett tilgjengelige energien vi trenger er for musklene våre. Alle kjenner til følelsen av å føle seg litt fyllesjuk når man ikke har sovet helt nok og det er den absolutt motsatte effekten av det vi ønsker oss når vi skal prestere på banen

Man kan sove seg til bedre prestasjon og det er noe som man absolutt burde prioritere hvis man har ambisjonen innenfor den sporten man driver med, for det er ingenting som slår god søvn når det kommer til å gjøre seg mentalt og fysisk klar til enten konkurranser eller treninger. Det å fokusere på trening og kosthold er også viktige elementer når man skal prestere på banen til trening eller konkurranser, men søvn er en helt nødvendig del av forberedelsene også. 

Published in Annonse