Skip to content →

Sov bedre med riktig seng

Det å velge riktig seng og riktig madrass er to av de viktigste valgene man tar i forhold til sin egen helse. For søvnen vår og ikke minst kvaliteten på den søvnen vi får, påvirker absolutt alle deler av livene våre. Så det å velge riktig er viktig, og ikke minst en måte å virkelig vise seg selv omsorg på, for det å legge til rette for god søvn, er virkelig nettopp det. 

Det finnes mange senger på markedet, så når man velger er det viktig at man tenker over de behovene man rent faktisk har nå, og kommer til å få i nærmeste fremtid, sånn at man kan velge noe som passer godt til den livssituasjonen man kommer til å være i. For eksempel kan det å velge en regulerbar seng være det helt riktige valget, når man for eksempel har en liten forøkelse i familien i horisonten. 

Uansett hvor mye man legger i en skikkelig god madrass, så er det ingen hemmelighet at Søvnen forandrer seg når man får barn, og det at man hele tiden våkner i løpet av natta gjør at livet ser litt annerledes ut enn det pleier. Men det er ting man kan gjøre for å optimere situasjonen, og det å prøve å ikke våkne helt, men heller forbli så godt man kan, i den halvsovende tilstanden man kan være i, jo bedre. 

Gjør ammingen litt lettere 

Det er ingen som sier at det å ha en god seng, kan gjøre livet med små barn lettere. For uansett hvor god den sengen man sover i er, så blir man uansett vekket hundre ganger i løpet av en natt, så det er ikke den magiske brikken som gjør at alt faller på plass og man sover godt. Men det kan gjøre det bittelitt lettere å få så god hvile som mulig. For det at man våkner om natten for å måtte amme en liten, behøver ikke å bety at man må stå opp. 

Det å bare kunne kjøre opp ryggen litt på en regulerbar seng, gjør at man kommer i en mye mer behagelig posisjon som egner seg til det man skal, og det at man ikke behøver å stå opp, eller prøve å sette seg godt til rette med puter og alt mulig annet, gjør at man ikke bare sparer den tiden det tar, men man behøver ikke å våkne til samme grad. Det å kunne bli i den bobla der man halvsover, gjør det mye lettere å sovne igjen, så det kan være en god investering.  

En regulerbar seng er kanskje ikke noe alle har lyst til å bruke penger på, men det er et godt verktøy til sånne situasjoner, og hvis det kan bidrar til at man sover litt bedre fordi man ikke trenger å våkne ordentlig, så er det jo absolutt verdt det. Søvn er i hvert fall ekstra viktig i de sammenhengene der man ikke får nok, så det å optimere der man kan er absolutt verdt det. 

Alle fortjener å sove godt, for det å ikke sove godt påvirker både den mentale helsen vår og den fysiske helsen vår, og selv om det ikke er til å komme utenom at foreldre kommer til å slite med søvnen i noen år, så er det likevel viktig at man gjør det man kan for å gjøre situasjonen så bra som mulig. 

Published in Annonse