Skip to content →

Er det mulig med hjemmekontor på kjøkkenet?

Det er stadig flere nordmenn som har mulighet til å jobbe hjemmefra, og dette er en trend som sannsynligvis vil vedvare i årene som kommer. Samtidig er det ikke alltid like enkelt å lage et dedikert hjemmekontor. Kan det da være mulig å benytte seg av kjøkkenet? Kjøkkeninnredning fra designleverandører som AUBO kjøkken kan kombineres i det uendelige, og kanskje er det mulig å lage en egen arbeidsstasjon.

Ergonomi er den viktigste faktoren

Det er viktig å huske på ergonomi helt fra begynnelsen av. Gode sittestillinger er kanskje noe av det aller viktigste når det gjelder å forebygge skader over tid. Derfor er det også svært viktig å benytte seg av den kompetansen som arbeidsgiver har innen ergonomi og tilrettelegging av arbeidsplasser. En kjøkkenbenk er selvfølgelig ikke lite ergonomisk i seg selv, men det forutsetter at stol, belysning og andre faktorer kan tilpasses.

Det er mulig å hente inspirasjon fra nettsteder som aubo.no, og etter det rådføre seg med ergonomisk kompetanse når det gjelder hvordan det er mulig å lage en arbeidsplass som er stor nok.

En arbeidsplass som kan skjules eller ryddes unna

I løpet av dagen, når barna er på skolen og andre voksne er på jobb, står kjøkkenet ofte tomt. Det taler for å benytte dette rommet som arbeidsplass. Samtidig stiller det krav til at det er enkelt å rydde vekk eller skjule hjemmekontoret senere på dagen.

Ergonomi er igjen viktig, og det betyr også at det for de aller fleste vil være gunstig med en skjerm, eget tastatur og dokkingstasjon. Det finnes kjøkkeninnredninger med skyvedører, som eventuelt kan benyttes slik at en del av kjøkkenbenken faktisk er kontor på dagtid, for å så skjules når arbeidsdagen er over.

Kjøkkenet kan helt enkelt være et greit hjemmekontor for noen, forutsatt at det legges til rette for en ergonomisk arbeidsplass som ikke forstyrrer rommets hovedfunksjon.

Published in bolig