Skip to content →

Forbrukslån – Hva blir det egentlig brukt til?

Markedet for forbrukslån er fremdeles et marked i vekst. Du er kanskje en av dem som lurer på hva et forbrukslån egentlig kan brukes til? I denne artikkelen skal vi prøve å gi deg svaret på hva nordmenn flest bruker lån uten sikkerhet til.

Oppussing

Nordmenn tilbringer mye tid innendørs, og det er kanskje dette som er grunnen til at vi er så glade i å pusse opp og renovere boligen vår. Tallene fra flere undersøkelser viser nemlig at mer enn 30 % av alle forbrukslån går til nettopp oppussing.

Årsaken til forbrukslånets popularitet ligger antagelig i at det er et fleksibelt lån, og at du ikke trenger å forklare långiveren hva du skal bruke pengene til. Forbrukslån kommer i mange størrelser, fra noen få tusen til en halv million kroner, og dermed skulle det være en god sjanse for at du kan søke om et beløp som dekker ditt prosjekt.

Forbrukslån til bil og båt

Nest etter oppussing bruker vi forbrukslån til å kjøpe både bil og båt. De fleste norske husholdninger har en bil og trenger den for å håndtere hverdagens mange gjøremål. Avhengig av hvor dyr bil du vil kjøpe, kan et forbrukslån hjelpe deg med å realisere drømmen. I tillegg slipper du at banken tar pant i bilen.

Mange av oss bruker også forbrukslån for å dekke opp for kravet om egenkapital som følger med et bil- eller båtlån. Dette kravet kan ligge på 10 til 15 % av kjøpesummen, og ikke alle har tid eller mulighet til å spare opp et slikt beløp.

Andre ting vi bruker et forbrukslån til

Ikke overraskende så er det mange nordmenn som tar opp forbrukslån for å finansiere forbruket sitt. For mange er det dyrt å opprettholde fasaden med riktige klær, utstyr, ferier og annet, og da kan et forbrukslån virke som en god løsning.

Vi bruker også forbrukslån til å refinansiere dyr gjeld, og det er en god ting. Dersom du har mange smålån og kredittkort, kan det være fort gjort å miste oversikten. I tillegg betaler du gebyrer og renter i dyre dommer. Med refinansiering samler du alt i ett større lån og dermed får du bedre oversikt og færre utgifter.

Tips til deg som trenger et forbrukslån

Dersom du har behov for et forbrukslån til oppussing eller noe annet, finnes det mange tilbydere av dette. Sammenlign lån på dagen gjennom en sammenligningstjeneste. Der finner du oppdaterte oversikter over hvilke banker som tilbyr den laveste effektive renten. Da slipper du å lete etter disse selv, og alt du har å gjøre nå er å sende inn en søknad, sjekke hvilket rentetilbud du får og akseptere tilbudet med den laveste effektive renten.

Uavhengig av hva lånet skal brukes til, bør du ikke søke om mer enn det du klarer å nedbetale i månedlige avdrag. Siden renten løper helt til lånet er ferdig betalt, lønner det seg å betale inn ekstra og bli fortere ferdig dersom du har muligheten til det. Da unngår du at lånet blir mer kostbart enn nødvendig.

 

Published in Økonomi

Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *