Skip to content →

Naturlige ting som vil hjelpe håret ditt med å vokse

Hvis du prøver å få håret ditt til å vokse pga. at du har mistet hår, eller rett og slett vil forbedre det håret du allerede har, kan du prøve noen av disse naturlige ting.

Massasje

Å massere hodebunnen kan bidra til å gjenopprette hårveksten og kan brukes sammen med håroljer og masker. Du finner fantastiske hårprodukter som inneholder vitaminer og oljer på Hairlust. Dette stimulerer hodebunnen og kan forbedre hårtykkelsen.

Aloe vera

Aloe vera har blitt brukt til å behandle hårtap i lang tid. Det beroliger også hodebunnen og hårkvaliteten. Det kan redusere flass og oppheve hårsekkene, som ellers kan bli blokkert av for mye olje i hårbunnen.

Kokosolje

Kokosolje inneholder fettsyrer som trenger inn i håret og reduserer proteintap fra hår. Kokosolje kan brukes enten før eller etter at du vasker håret ditt, avhengig av hårtype. Se her hvis du trenger noen vakre nye håndklær, som et kjøkkenhåndkle. Hvis håret har en tendens til å bli fet, kan du gjøre en behandling over natten eller i noen timer før du vasker håret.

Fiskolje

Å spise omega fettsyrer kan bidra til å forbedre håret fra innsiden siden de er fylt med næringsstoffer og proteiner. Å ta et omega-tilskudd sammen med antioksidanter bidrar til å forbedre hårets tykkelse og kvalitet. Fiskolje reduserer dessuten hårtap!

Ginseng

Å ta ginseng-kosttilskudd kan fremme hårvekst ved å stimulere hårsekkene. Ginsenosider er de aktive komponentene i ginseng og er ansvarlige for den positive effekten på håret som er et resultat av at man spiser ginseng.

Løkjuice

Hvis du kan håndtere lukten av løkjuice, kan du oppdage at fordelene er verdt det. Løkjuice har vist seg å kunne behandle s.k. alopecia areata ved å fremme hårvekst. Løkjuice vil også forbedre sirkulasjonen. Dyrestudier viser forbedret keratinvekstfaktor og blodstrøm til håret. Du kan ta litt løk og klemme ut saften. Påfør saften i hodebunnen og håret og la det sitte i minst 15 minutter. Bruk så sjampo som vanlig.

Rosmarinolje

Rosmarin er en av de første essensielle oljene som folk velger å fremme hårvekst og redusere hårtap med. Rosmarinolje stimulerer ny hårvekst og kan brukes til å behandle androgenetisk alopecia.

Sitron

Du kan bruke fersk sitronsaft eller sitronolje ettersom det sies å forbedre hårkvaliteten og veksten. Sitronolje kan hjelpe deg med å opprettholde en sunn hodebunn og oppmuntre hårvekst. Påfør frisk sitronsaft i hodebunnen og håret 15 minutter før du shampoo. Du kan bruke essensiell olje med sitron fortynnet i en bærerolje som en hårmaske.

Hvis du vil forbedre håret ditt, er det en god idé å sette opp en plan og følge denne. Husk at det kan ta noen måneder med behandlinger før du begynner å se resultater. Vær kreativ og kombinere ulike ting! Les mer her, hvis du vil se flere ideer.

Vær positiv og gjør ditt beste for å opprettholde en sunn livsstil som vil fremme din hårbehandlingsplan.

Published in Helse