Skip to content →

Trading plattformer

Dersom du ønsker å handle aksjer hos Kahoot, Apple, Google eller Tesla, må du opprette en konto på en trading plattform. Her vil du ha mulighet til å undersøke de ulike aksjene og investere i de du ønsker. Du kan lese mer om trading plattformer her: https://aksjeskole.com/trading-platform/.

Hva er en trading plattform?

En trading plattform er en programvare som du kan bruke til å handle, åpne, lukke og administrere markedsposisjoner. Disse tilbys ofte av meglere enten gratis eller med et gebyr. Når du ser etter en ønsket trading plattform, er det noen elementer du kan kikke ekstra etter. Dette kan for eksempel være nyheter og kartlegging av ulike aksjer.

To typer plattformer

Det finnes to typer trading plattformer. Du kan handle på en kommersiell plattform som er spesielt beregnet til dag-handlere. Denne er preget av brukervennlighet der du kan finne blant annet nyheter og diagrammer som kan brukes når du investerer. Du kan også handle på plattformer som er tilpasset og utviklet av større meglerhus for å dekke spesifikke krav og handlestiler.  

Hvordan velge plattform?

Når du velger en plattform, kan du se på ulike faktorer. For folk som er nye i trading-verden kan det være ønskelig med en side der det finnes tilstrekkelig med informasjon, nyheter og statistikk om de ulike aksjene. For andre kan det være viktigere å se på gebyrene og prisen for å opprette en konto. Det finnes en rekke plattformer der ute, og med grundig research av de ulike tilbudene, vil du nok finne en for deg.

Published in Annonse